“Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali” 12’nci kez perdelerini sanatseverlere açıyor. Festivale Türkiye’nin yanısıra 11 ülkeden tiyatro toplulukları katılıyor.
Katılımcı tiyatro grupları, Atatürk Alanı’nından, oyunların sahneleneceği Haluk Ongan sahnesine “şenlik yürüyüşü” yaptı.
Festival’e Amerikan Çin’e kadar 11 ülke katılıyor. Orta Afrika ülkelerinden Ekvador da katılımcı ülkeler arasında…
Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Fatih Dokgöz festivalle ilgili şunları söyledi:
“11 yılda biz 148 ülkeyi konuk etmişiz. Bu yıl da 11 ülke katılacak. Çin’den İspanya’ya, Amerika’dan Norveç’e bir çok ülke var. Bu yıl ilk defa Katılacak Ekvador, bizle birlikte olacak. Çok kalabalık bir ekip yer alacak. 300 kişiyle bu festivali gerçekleştireceğiz…”
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin de mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi:
“Güzel Trabzon’umuzda 12.’sini gerçekleştiriyoruz. Gerçekten çok yoğun bir ilgi var. Hem Trabzonlular ilgisi var, hem de dünya tiyatrolarının katılmak için bize ilgisi var. Bu da bizi son derece mutlu ediyor.”
Trabzon’lu sanatseverler, 15 Mayıs’a kadar, Atapark’taki Haluk Ongan sahnesinde, her akşam farklı bir ülkenin tiyatro kültürünü paylaşacak.
TRT